Suicide Squad krijgt PG-13-classificatie

David Ayer's Suicide Squad krijgt een PG-13-classificatie, wat inhoudt dat kinderen van 13 jaar en jonger alleen onder begeleiding de film mogen kijken. Alle andere films van Ayer kregen een R-classificatie, waaronder zijn voorlaatste film Fury uit 2014.

Met PG-13 probeert men de film voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Superheldenfilms uit Hollywood hebben vrijwel altijd een PG-13-classificatie, met als uitzondering de eerder dit jaar uitgekomen film Deadpool, die een R-rating meekreeg. De meeste productiemaatschappijen verafschuwen de R-classificatie omdat daarmee de doelgroep ernstig ingeperkt wordt. Ondanks dat was Deadpool een enorm succes met meer dan 772 miljoen aan box office-verdiensten.

Over het algemeen betekent een PG-13-classificatie dat er genoeg geweld aanwezig kan zijn, maar grof taalgebruik en seks is een ander verhaal. Suicide Squad, een film die draait om een oneerbiedige bende antihelden, kreeg PG-13 vanwege de vele actievolle en gewelddadige scènes, verontrustend gedrag en suggestief taalgebruik.

Suicide Squad zal vanaf 5 augustus te zien zijn in Nederlandse bioscopen. Grote rollen zijn weggelegd voor onder andere Will Smith, Jared Leto, Ben Affleck en Margot Robbie.