Copa América: Ecuador en Peru in evenwicht

De spanning is groot in groep B van de Copa América, nu Ecuador en Peru niet van elkaar konden winnen in een boeiend duel. Ecuador kende een prima opening door Brazilië op 0-0 te houden, terwijl Peru in het eerste duel met 1-0 van Haïti won. De Peruvianen begonnen de wedstrijd sterk en stonden in de vijfde minuut al met 1-0 voor.

Christian Cueva wist zich schitterend vrij te spelen in de zestien en schoot de bal vervolgens langs doelman Dominguez. Deze was na dertien minuten wederom kansloos, toen Édison Flores uit de draai een rollertje produceerde van buiten de zestien, maar de bal was buiten bereik van de sluitpost en dus leidde Peru met 2-0.

Vervolgens toondde Ecuador echter veerkracht en nog voor rust vond de ploeg de aansluitingstreffer. Antonio Valencia gaf de bal prima voor op Enner Valencia en hij nam de bal aan en rondde vervolgens keurig af.

Vlak na rust roken de Ecuadorianen de gelijkmaker en deze viel al vrij snel. Miler Bolaños stond aan het einde van een schitterende aanval en prikte simpel de 2-2 binnen. Beide ploegen kregen nog kansen op de winnende, maar het duel eindigde in een gelijkspel, waardoor zowel Ecuador als Peru nog door kan naar de kwartfinale.