Battlefield 1 krijgt zes soorten geweren

EA heeft bekendgemaakt dat er zes soorten geweren in Battlefield 1 te gebruiken zijn. Deze wapens kunnen aangepast worden met pre-set loadouts.

Je hebt shotguns voor dichtbij, SMG's die gemaakt zijn voor snel korteafstandsvuur, LMG's om dingen vanaf middellange afstand uiteen te rijten, semi-auto's voor het stevigere werk, sidearms in geval van nood, en sniper rifles voor langere afstand. Bij elk wapentype kun je uit meerdere wapens kiezen.

Er zijn in plaats van honderden attachments in vorige delen nu vooraf ingestelde loadouts: je kunt je wapens nog steeds aanpassen om ervoor te zorgen dat ze passen bij jouw speelstijl, maar je kunt daarbij gerichter te werk gaan. Elk wapen heeft maximaal drie Pre-Sets. Je kunt op deze manier de zoomniveaus, draadkruisen enz. wijzigen op een makkelijkere manier. Daarnaast zijn er nog de handwapens, zoals messen, knuppels en bajonetten.

Battlefield 1 komt 21 oktober uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Onderstaande video is een teaser voor de EA Play aankomende zondag, waar Electronic Arts ons gaat trakteren op nieuwe gameplay van al aangekondigde titels en vast nog wat nieuwe games aan gaat kondigen.