Emotionele Moto2-zege voor wereldkampioen Zarco

Regerend wereldkampioen Johann Zarco heeft de Catalaanse Grand Prix in de Moto2 gewonnen. De Fransman was op het circuit van Barcelona de snelste in een emotionele race. Tijdens de vrije training op vrijdag overleed coureur Luis Salom en het weekeinde stond sindsdien dan ook in het teken van de dood van de Spanjaard. Vooral bij het team van Zarco kwamen de emoties los, want teambaas Aki Ajo was lang de manager van de verongelukte Salom.

Thomas Lühti kende vanaf plek drie de beste start en pakte de leiding, maar zal Alex Rins en polesitter Zarco al snel langszij komen. Het duurde niet lang voor het drietal een gat sloeg naar de volgende groep, aangevoerd door Hafizh Syahrin en de snel naar voren komende Alex Marquez. In die groep vonden Simone Corsi en Lorenzo Baldassarri elkaar met dure gevolgen: beiden kwamen in het grind terecht en zagen hun kans op punten in het niks verdwijnen.

Na vijf ronden moest Lühti zijn twee medekoplopers laten gaan, terwijl Marquez en Syahrin achter hem steeds dichter in de buurt kwamen. De jonge broer van oud-MotoGP-kampioen Marc Marquez leek eindelijk op weg naar een goede prestatie in de Moto2, tot het halverwege de race fout ging: de voorkant van zijn machine gleed weg en Marquez kon de punten op zijn buik schrijven.

Met nog zes ronden te rijden nam Zarco de leiding weer over van Rins, terwijl daarachter hevig gevochten werd om plek drie. Takaaki Nakagami nam die plek over van Lühti, maar de Zwitser sloeg gelijk weer terug. Rins probeerde vooraan nog even aan te klampen, maar Zarco was te snel en reed overmand door emoties naar de zege. Nakagami zegevierde in het gevecht om de derde plek en hield Syahrin en Lühti nog achter zich.