Muguruza wint Roland Garros

Garbine Muguruza heeft vandaag voor het eerst in haar carrière een Grand Slam-toernooi gewonnen. In twee sets wist de Spaanse af te rekenen met Serena Williams: 7-5 en 6-4. De nummer vier van de mondiale ranglijst revancheerde zich voor de verloren finale op Wimbledon vorig jaar, waarbij ze verloor met tweemaal 6-4. 

Muguruza verloor slechts één set dit toernooi, namelijk de eerste set in de eerste ronde tegen Anna Schmiedlova. Daarna pakte ze veertien sets op een rij. De Spaanse is slechts de vijfde speelster die meer dan één keer wist te winnen van Williams. 

De 34-jarige Amerikaanse was hier op weg naar haar 22e Grand Slam-titel, een evenaring van het record van Steffi Graf. Helaas lukte het wederom niet in deze finale en heeft Williams inmiddels al bijna een jaar geen 'major' meer gewonnen.

Serena begon wel sterk aan deze wedstrijd met een aantal breekpunten, maar wist niet door te drukken. De Spaanse sloeg meteen toe in de games die volgden, van een 4-2 voorsprong voor Williams kantelde de wedstrijd naar setwinst voor de Spaanse in 7-5. In de tweede set kwam Muguruza meteen op voorsprong. Dit heeft ze vast weten te houden en kreeg in de tiende game een aantal matchpoints. Serena bleef kalm en sloeg ze allemaal weg. Uiteindelijk pakte Muguruza in haar eigen game de titel.