Porgy Franssen is klaar met acteren

Porgy Franssen is helemaal klaar met acteren. "Kijk, dat toneel is heel mooi geweest en ik heb er heel veel van gekregen, maar ik doe het wel al bijna veertig jaar. Hoe fantastisch het ook was, en ik kan het heel oneerbiedig zeggen, dat trucje ken ik nou wel", zegt de 59-jarige acteur tegen HP/De Tijd.

Volgens Franssen, die recent televisierollen speelde in onder meer Keyzer & De Boer Advocaten en Moordvrouw, is het leven op het toneel spannend, maar ervoor en daarna helemaal niet. "Saai zelfs. Altijd maar reizen, weer naar die stad of dat dorp toe, die vervelende kleedkamers in, en vooraf thuis een beetje wachten tot je weg mag."

Echt stoppen zit er echter nog niet in omdat Franssen geen pensioen heeft opgebouwd. "Ik moet dus doorgaan tot ik er dood bij neer val", concludeert hij. "En dat wil ik eigenlijk helemaal niet. Ik vind dat de regering mij zou moeten helpen en zeggen: je heb veertig jaar fantastisch werk gedaan, je hebt veel mensen heel gelukkig gemaakt, je hebt goed gefunctioneerd in de maatschappij, we gaan je nu helpen."

Porgy Franssen is klaar met acteren
Porgy Franssen is klaar met acteren (Foto: BuzzE)