Zwalkende koploopster ultramarathon aangereden door motor

Het was zondag weer tijd voor de jaarlijkse Comrades Marathon, een ultramarathon in Zuid-Afrika. De wedstrijd ging over 89 kilometer met de start in Pietermaritzburg en finish in Durban. Bij de vrouwen werd het een ware uitputtingsslag, vooral voor Caroline Wöstmann. 

De Zuid-Afrikaanse lag al zo'n tachtig kilometer lang op kop, maar met de finish bijna in zich begon ze het toch wel erg lastig te krijgen. De winnares van vorig jaar zwalkte over het parcours en had last van elk spiertje in haar lichaam. Tien kilometer voor de finish leek het noodlot toe te slaan: ze zwalkte naar de zijkant, liep tegen een motor aan en werd door een andere motor aangereden. 

Wöstmann kon haar weg wel vervolgen, maar bleef alsmaar tijd verliezen op haar achtervolgers. Na meer dan zes uur hardlopen en met nog drie kilometer te gaan had ze nog vier minuten voorsprong, maar nog geen anderhalve kilometer later was dat als sneeuw voor de zon verdwenen. Landgenote Charne Bosman haalde haar in en kwam zegevierend over de finish na 6:25.55 uur. Wöstmann haalde de finish uiteindelijk nog wel, maar verloor in de laatste anderhalve kilometer nog eens bijna vijf minuten.