UCI: Minder motoren tijdens wielerkoersen

De internationale wielrenunie (UCI) legt op dit moment de laatste hand aan de nieuwe regelgeving voor auto's en motoren tijdens wielerkoersen. Volgens de bond moet het aantal omlaag en ook het zal voortaan gekeken worden naar het gewicht van de motor.

De UCI onderneemt hiermee nu dus eindelijk actie, aangezien het afgelopen weekend tijdens de Ronde van België weer eens mis ging. In de koninginnenrit van de Belgische meerdaagse koers veroorzaakten twee motorrijders een massale valpartij, waarbij negentien renners betrokken waren. Elf van hen moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Stig Broeckx was het grootste slachtoffer van het weekend. De wielrenner, uitkomend voor Team Lotto-Soudal, ligt in coma met verschillende bloedingen in de hersenen.

De laatste tijd gaat het steeds vaker mis in het peloton, waarbij voornamelijk motorrijders betrokken zijn. "We hebben te veel incidenten gehad. Het is van cruciaal belang dat we al het mogelijke doen om de renners te beschermen tegen onnodige risico's", liet UCI-voorzitter Brian Cookson in een verklaring weten.