Apple geeft miljoen dollar uit aan trap

Apple heeft een nieuwe Store in San Francisco en daarom is nu duidelijk geworden hoeveel zo'n winkel eigenlijk kost. Het antwoord: minstens 24 miljoen dollar, omgerekend 21,5 miljoen euro. Patently Apple heeft dat uitgerekend met informatie van aannemersmarktplaats BuildZoom.

De grootste kostenpost is de glazen gevel: 19 miljoen dollar. Daarnaast was Apple 2,28 miljoen dollar kwijt aan de aanpassing van de sprinkler-installatie in het gebouw. Een andere opvallende uitgave: de glazen trap. Die kost ongeveer 1 miljoen dollar. Ruim 33.000 dollar per trede, aldus Patently Apple, "waarschijnlijk het jaarsalaris van een winkelmedewerker".

Apple gaf verder bijvoorbeeld geld uit aan zonnepanelen (800.000 dollar), aan het 'skelet' van het gebouw (250.000 dollar), aan de schappen (50.000 dollar) en aan maatregelen om het gebouw aardbevingsbestendig te maken (100.000 dollar).

De winkel aan Union Square in San Francisco ging op 19 mei open. Het is de eerste Apple Store met de nieuwe look. De winkel moet er meer uitzien als een ontmoetingsplek onder de bomen en minder als een winkel.

Apple geeft miljoen dollar uit aan trap
Apple geeft miljoen dollar uit aan trap (Foto: BuzzT)