Duitsland lijdt gevoelige nederlaag tegen Slowakije

Slowakije zorgde zondagavond voor een stunt door Duitsland met 1-3 in eigen huis te verslaan. De Duitsers kwamen wel op voorsprong, maar zakten daarna ver weg.

Die Mannschaft was vanaf de start van het duel de bovenliggende partij met dominant voetbal. De bezoekers beperkten zich tot counteraanvallen en lieten de Duitsers vooral komen. Na dertien minuten voetballen resulteerde het initiatief van de Oosterburen een treffer via Mario Gómez: 1-0.

Echter, de Oost-Europese formatie bleef het eigen spel spelen, en kwam zowaar in de 44e minuut op gelijke hoogte via sterspeler Marek Hamsik. Michal Duris bezorgde Slowakije op slag van rust zelfs een 1-2 voorsprong.

Getergd door de goals van de bezoekers in de SGL arena te Augsburg, ging Duitsland na de thee opzoek naar de gelijkmaker. Juraj Kucka kreeg in de 52e minuut het hele stadion stil door een corner van Patrik Hrošovský de 1-3 te maken.

De Duitsers probeerden nog iets te forceren en kregen nog kansen, maar deze waren niet besteed aan Mario Götze en Leroy Sané.

Samenvatting van de gespeelde wedstrijd. (Bron: YouTube)