Red Bull en Toro Rosso in 2017 met Renault-motoren

Red Bull en Toro Rosso zullen volgend seizoen weer beide met een Renault krachtbron aan de start verschijnen van het Formule 1-seizoen. Beide teams reden in 2015 met de toen hevig bekritiseerde motor, maar nu lijkt de relatie alweer een stuk beter zijn.

Vorig jaar werd er overduidelijk op een breuk aangestuurd door Red Bull, dat vier coureurs- en constructeurstitels pakte met een Renault-motor achterin de wagen. Doordat er geen andere motorleverancier gevonden kon worden bleef Red Bull zelf met de tot TAG-Heuer omgedoopte Renault-motoren rijden, terwijl Toro Rosso overschakelde naar de 2015-Ferrari-motor.

Met de nieuwe deal zal Torro Rosso dus weer terugschakelen naar Renault, maar onder welke naam dit gebeurd is nog onbekend.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft aan heel gelukkig te zijn de ‘samenwerking die over een langere tijd erg succesvol is gebleken’ te verlengen. “Na een reorganisatie heeft Renault duidelijk vooruitgang geboekt en dat maakt het logisch voor ons om zo verder te gaan, met de tot TAG Heuer omgedoopte motor.”