Michael Prins in Grootste Band van Nederland

Samen met meer dan tweehonderd muzikanten vormt singer-songwriter Michael Prins zondagmiddag in Haarlem De Grootste Band van Nederland. De zowel ervaren als onervaren drummers, bassisten, gitaristen, zangers en zangeressen spelen samen op de Grote Markt het nummer Rockin' in the free world van Neil Young.

Met het optreden vragen de muzikanten aandacht voor het Jeugdcultuurfonds, dat zich inzet voor kinderen in armoede die muzieklessen willen volgen. "De grootste Band van Nederland wil namelijk dat iedereen muziek kan maken", zeggen de initiatiefnemers.

De deelnemers, variërend in de leeftijd van elf tot zeventig jaar oud, staan om 13.00 uur op het podium. Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem doet ook mee op de bas.

Het idee voor De Grootste Band van Nederland komt van Alain Timmers, nadat hij op internet een filmpje zag waarin duizend Italiaanse muzikanten en vocalisten samen een nummer van The Foo Fighters spelen. Timmers vond dit zo leuk, dat hij via Facebook binnen de kortste keren meer dan tweehonderd muzikanten bij elkaar sprokkelde om samen muziek te maken.