Zwaarbevochten zege Bertens op Roland Garros

Tennisster Kiki Bertens heeft in de derde ronde van Roland Garros een zwaarbevochten zege geboekt op Daria Kasatkina (WTA-32) geboekt. De Nederlandse (WTA-58) had 2 uur en 47 minuten om haar Russische opponente op de knieën te krijgen: 6-2, 3-6 en 10-8. Daarnaast heeft ze nu voldaan aan de eisen van het NOC*NSF voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

In de eerste set had Bertens weinig moeite met Kasatkina en al snel pakte ze een dubbele break voorsprong tegen de Russin die probeerde via lange rally's terug in de wedstrijd te komen. Ook in de tweede set kwam de Nederlandse op een break voorsprong, maar Kasatkina brak terug en ging beter spelen. Omdat Bertens juist meer fouten ging maken volgde er een nieuwe break en werd een derde set noodzakelijk.

Daarin was Bertens aanvankelijk weer bij de les en liep onder meer via geslaagde dropshots uit naar een 3-0 voorsprong. Kasatkina brak terug, maar via een nieuwe break nam Bertens een 5-2 voorsprong. Op de stand van 5-3 kon de Nederlandse de wedstrijd uitserveren en kreeg in de tiende game maar liefst vijf matchpoints, maar uiteindelijk verloor ze haar servicegame. Kasatkina trok de stand gelijk in de wedstrijd die met name in de derde set lange, zware rally's kende.

Op de stand van 6-6 in de wedstrijd volgden maar liefst vier breaks op rij, waarbij bij beide speelsters de vermoeidheid duidelijk zichtbaar was. Uiteindelijk kwam Bertens op een 9-8 voorsprong en werd de partij door een fout van Kasatkina in het voordeel van Bertens beslist.

Voor een plek in de kwartfinale moet Bertens het opnemen tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-17). Zij klopte Monica Puig (WTA-53) uit Puerto Rico met 7-6(3) en 6-3.