Solide start Vetter en Braun in Gotzis, Rietveld niet gestart

Anouk Vetter en Pieter Braun zijn vanmorgen aan de meerkamp in Gotzis begonnen, waar de looponderdelen voorlopig in hoge snelheid gingen, maar de veldonderdelen moeilijk waren. Vetter wist een persoonlijk record te lopen op de horden, maar bij het hoogspringen kwam ze niet in de buurt. Braun kwam twee keer net tekort voor een persoonlijk record. Pelle Rietveld zou ook deelnemen, maar startte uiteindelijk niet.

Bij de looponderdelen, de 100 meter horden voor vrouwen en de 100 meter voor mannen, regende het persoonlijke records. Onder andere de Belgische Nafissatou Thiam, die zwak is op de looponderdelen, zette een ruim PR neer en Vetter deed dat een heat later ook. Het beste werd echter voor het laatst bewaard: Damien Warner, de favoriet bij de mannen, zette een tijd van 10.16 neer, de snelste tijd ooit op een meerkamp op de 100 meter. Ter vergelijking: Churandy Martina was vorige week maar 0.08s sneller.

Op het tweede onderdeel ging het voor beiden een stuk minder. Wisselvallige winden speelden de meerkampers parten bij het hoogspringen voor de vrouwen en het verspringen voor de mannen. Een van de favorieten voor een podium bij de mannen, Rico Freimuth, sprong 3 keer fout en kon zo een goede klassering uit zijn hoofd zetten. Warner sprong met 7m12 bijna een meter minder ver dan hij zou kunnen. Arthur Abele was de enige die niet meedeed aan de miserie, hij sprong het enige persoonlijke record.

Bij de vrouwen was het niet veel beter. Iedereen haalde wel de aanvangshoogte, maar bijna niemand kon imponeren. Vetter moest zich tevreden stellen met 1.71 en had daar al 3 pogingen voor nodig, 10 cm onder haar beste resultaat. Ook de echte toppers zoals Thiam, Katherina Johnson-Thompson en Morgan Lake kwamen niet echt in de buurt van hun beste resultaten.

Later deze middag staan nog meer onderdelen op het programma. De vrouwen en mannen mogen allebei nog gaan kogelstoten en de mannen mogen daarna nog gaan hoogspringen, voordat er weer een looponderdeel op het programma staat. Het is nog niet geheel duidelijk waarom Rietveld uiteindelijk niet aan de start is gekomen.