Kruijswijk 'gewoon' van start in voorlaatste Giro-rit

Steven Kruijswijk gaat vandaag gewoon van start in de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia. De LottoNL-Jumbo renner heeft na een warming up besloten om alsnog te proberen zijn huidige derde plaats te verdedigen.

Tot gisteren ging de wielrenner ruim aan de leiding in de eerste grote ronde van het jaar, maar tijdens de rit van gisteren ging het mis. In de afdaling van de Colle de Agnello ging Kruijswijk hard onderuit en reed vervolgens de hele etappe achter de feiten, en de medefavorieten aan. Uiteindelijk verloor hij zijn leiderstrui aan Esteban Chaves, die een minuut voor hem staat in het klassement.

Kruijswijk liep bij zijn harde val wel enkele verwondingen op, maar besloot vandaag toch aan de start te staan van de laatste bergrit van deze ronde.

"Steven is mentaal strijdbaar", reageerde ploegleider Nico Verhoeven bij de NOS. "En er zijn geen echte breuken of ongemakken die hem kunnen schaden als hij rijdt. Als hij mentaal ervoor kan vechten dan is dat in ieder geval een reden om niet op te geven."