MSI lanceert Geforce GTX 1080 Gaming X Edition

MSI laat weten dat ze gestart zijn met de nieuwe Nvida Geforce 1080 GPU in hun videokaarten te gebruiken. De GPU komt op een Gaming-, Sea Hawk-, Armor- en Aero-editie.

Voor ons gamers is de Geforce GTX 1080 Gaming X Edition waarschijnlijk het meest interessant omdat daar de snelheden van de GPU aan te passen zijn naar de behoefte. De snelheden van de specificaties hieronder kun je terug schroeven in gamer- en silent-mode om zo minder hitte en dus stillere fans te krijgen. Wil je helemaal stil, dan is er nog het Sea Hawk-versie van de kaart. Deze heeft vloeibare koeling. Armor heeft een oude versie van de Twin Frozr-koeling en Aero werkt op lagere snelheden met alleen luchtkoeling.

MSI laat weten dat er een nieuwe koeloplossing is gebruikt voor de Gaming-versie. De Twin Frozr VI-koeling heeft een nieuwe efficiëntere heatsink en de koelers erbovenop maken gebruik van double ball bearings, zodat het allemaal wat stabieler en duurzamer is. Voor de 'pimp-my-pc'-gamers onder ons: deze videokaart heeft ook een backplate waar o.a. de MSI Gaming-draak en hetzelfde patroon terug komt als op de voorkant van de videokaart en natuurlijk zit er weer de nodige LED verlichting op de videokaart. Het MSI-logo op de bovenkant en de rode strepen rondom de rechterventilator geven licht.

Adviesprijs voor de Gaming-kaart is niet gegeven, maar een beetje zoeken bij webshops komen wij op 849 euro.


MSI Geforce GTX 1080 Gaming 8G-image (Foto: MSI)

MSI Geforce GTX 1080 Gaming 8G-specs (Foto: MSI)