Streetlab-boyband Side 2 Side breekt record

De jongens van Streetlab boeken alsnog succes met hun boyband Side 2 Side. Op Forget My Name, de afscheidssingle met raps van René Froger, is donderdag een recordaantal stemmen voor de Tipparade uitgebracht. Het is volgens de Stichting Nederlandse Top 40 dan ook zeer waarschijnlijk dat Side 2 Side volgende week in de Tipparade staat.

Forget My Name, de tweede en laatste single van Side 2 Side, verzamelde donderdag binnen drie uur tijd ruim 15.000 stemmen. Dat is een absoluut record, stelt een woordvoerder van de Stichting Nederlandse Top 40. "Normaal gesproken is 1500 stemmen in 24 uur tijd al veel."

Hoewel de kans groot is dat Forget My Name opduikt in de Tipparade, is de gedroomde Top 40-notering nog ver weg. "De Top 40 is echt een stap verder. Daarvoor moeten nog een aantal dingen gebeuren."

Succesvol

Side 2 Side werd in het tweede seizoen van Streetlab gevormd. De boyband probeerde internationaal door te breken met het nummer Küss Mich Jetzt, maar dat lukte niet. In de laatste aflevering van het derde seizoen Streetlab was deze week te zien hoe Side 2 Side aankondigde uit elkaar te gaan.

"Mensen worden eigenlijk pas succesvol op het moment dat ze doodgaan of aankondigen dat ze gaan stoppen", legden de jongens uit in RTL Boulevard. "We stoppen eigenlijk om te kijken of we dan succesvol kunnen worden."


Streetlab-boyband Side 2 Side breekt record
Streetlab-boyband Side 2 Side breekt record (Foto: BuzzE)