Tickets Indy 500 voor het eerst compleet uitverkocht

De Indy 500 zal komende zondag voor het eerst op een volledig uitverkochte Indianapolis Motor Speedway verreden worden. De organisatie van de race liet weten dat alle tickets verkocht zijn en dat is nog nooit eerder gebeurd. Zondag wordt de honderdste editie van de wereldberoemde race gereden en dat levert uiteraard de nodige publiciteit op.

Eerder in de maand waren de tickets voor de tribunes al uitverkocht en deze week zijn ook de laatste algemene toegangskaartjes over de virtuele toonbank gegaan. Dat betekent dat zondag het grootste aantal toeschouwers kent sinds de Indy 500 van 1995. Jacques Villeneuve won toen voor zo'n 400.000 tot 450.000 toeschouwers.

Sindsdien is er wat minder plaats vanwege de bouw van een circuit voor de Formule 1 en MotoGP binnen de oval, maar komende zondag worden alsnog zo'n 400.000 mensen verwacht voor de race. James Hinchcliffe zal om 18.00 uur Nederlandse tijd van poleposition vertrekken. Hij was afgelopen weekeinde de snelste in de kwalificatie, één jaar nadat hij op dezelfde baan bijna zijn leven verloor na een zware crash. 

De race zal zondag live uitgezonden worden op Ziggo Sport, zoals alle races in de IndyCar Series. Het is de zesde IndyCar-race van het seizoen, waarin de Fransman Simon Pagenaud met drie opeenvolgende zeges ruim aan de leiding gaat.