Concurrente Schippers blijft kampen met blessure

Atlete Allyson Felix blijft nog altijd kampen met een hardnekkige enkelblessure. Haar coach Bobby Kersee liet onlangs weten dat zijn pupil nog steeds herstellende is van haar blessure, maar ook van het verlies van haar hond enkele weken geleden. 

De Amerikaanse Felix is de onbetwiste koningin van de 200 meter van de laatste twaalf jaar. Op die afstand won ze in 2004 en 2008 olympisch zilver, vier jaar geleden gevolgd door olympisch goud. In 2005, 2007 en 2009 pakte ze de wereldtitel, waar ze vorig jaar de wereldtitel op de 400 meter aan toevoegde. 

Bij de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro zou de Nederlandse Dafne Schippers op de 200 meter de belangrijkste uitdager moeten zijn van Felix, die al twaalf jaar lang op elke Spelen en elk WK in haar absolute topvorm is. Bij coach Kersee is er overigens wel de hoop dat de Amerikaanse ster op tijd hersteld is. 

"We verwachten dat ze gewoon op tijd fit is voor de Amerikaanse trials van begin juli", liet hij weten. "De doktoren denken dat ze zich vooral op haar training moet richten in plaats van op wedstrijden." Hij voegde er nog aan toe dat als Felix voor de trials in actie komt, dat in een Amerikaanse wedstrijd zal zijn. Half april kwam ze voor de eerste en voorlopig laatste keer dit outdoorseizoen in actie.