Familie Bianchi sleept Formule 1 voor de rechter

De familie van de overleden Formule 1-coureur Jules Bianchi sleept autosportfederatie FIA, commerciële rechtenhouder FOM en het zijn voormalige team Marussia voor de rechter. Ze stellen dat een of meer partijen bijgedragen hebben aan het overlijden van Bianchi.

Jules Bianchi overleed vorig jaar aan zwaar hersenletsel die hij bij een crash tijdens de Grand Prix van Japan in 2014 opgelopen had. Onder regenachtige omstandigheden gleed de Fransman met zijn Marussia van de baan en kwam onder een kraan terecht die bezig was een andere auto te bergen. Intensieve behandeling in zowel Japan als Frankrijk volgde, maar Bianchi overleed aan de gevolgen van zijn ongeval.

Advocatenkantoor Stewarts Law heeft namens de familie laten weten dat het ongeval van Jules voorkomen had kunnen worden. Advocaat Julien Chamberlayne: "De familie van Bianchi is vastbesloten dat de partijen die hierbij betrokken waren antwoorden moeten geven via deze rechtszaak en verantwoordelijkheid moeten nemen voor eventuele tekortkomingen."

Vader Philippe Bianchi: "We willen gerechtigheid en de waarheid weten over alle beslissingen die tot het ongeluk van Jules hebben geleid."