Kuijt nog een jaar bij Feyenoord

Dirk Kuijt heeft zijn contract bij Feyenoord met een seizoen verlengd, zo maken de Rotterdammers donderdag op hun website bekend. Er ontstond de laatste weken veel speculatie over het al dan niet aanblijven van Kuijt, maar nu is de kogel dan toch door de kerk.

"Ik ben blij dat ik ook volgend seizoen bij deze mooie club actief ben", aldus de 35-jarige Katwijker. "We hebben als groep een leerzaam en mooi seizoen doorgemaakt, dat op prachtige wijze is afgesloten met de bekerwinst."

Afgelopen seizoen won Kuijt zijn eerste prijs met de Rotterdammers, nadat hem dit niet lukt in zijn eerste periode in De Kuip. Nu wil hij meer. "Het gevoel van prijzen winnen en succes hebben is heerlijk. Als je een prijs hebt gewonnen, dan wil je alleen maar méér. Met dat gevoel moeten we met elkaar het volgend seizoen in gaan. Ik heb er enorm veel zin en vertrouwen in."

Ook technisch directeur Martin van Geel gaf een reactie: "We hebben de volle overtuiging dat Dirk ook volgend seizoen weer een heel grote rol zal kunnen spelen op het veld en daarbuiten. Het is bovendien een goed en belangrijk signaal, ook naar de andere spelers toe, dat hij als leider vertrouwen heeft in Feyenoord."

Kuijt was afgelopen seizoen goed voor negentien goals in 32 Eredivisie-duels. De aanvoerder van de Rotterdammers maakte daarnaast ook nog vier treffers in de KNVB Beker.