René Froger is 11,5 kilo afgevallen

René Froger is 11,5 kilo afgevallen. "Ik had in mijn stoutste dromen niet verwacht dat ik zoveel zou afvallen dat mijn broek ervan zou afzakken!", zei Froger donderdag tijdens een perslunch.

Het zoeken naar een nieuwe, evenwichtigere levensstijl was niet altijd makkelijk, maar volgens René was het de moeite waard door te zetten. "Als ik het kan, kan jij het ook! En de uitkomst is fantastisch. Ik voel me fitter, zit lekkerder in mijn vel en slaap beter."

De zanger hoopt dat velen zijn voorbeeld volgen in de strijd tegen de overtollige kilo's en deelt alvast wat tips. "Verzamel mensen om je heen die bezig zijn met afvallen. Een aantal vrienden van mij wilden ook een paar kilo's kwijt en samen sta je echt sterker. Je kunt elkaar steunen en motiveren en er ontstaat ook een competitief element. Dat is zo leuk!"

Alleen dieetproducten gebruiken werkt niet, waarschuwt René. ''Maar in combinatie met gezond eten en meer bewegen zorgt het er wel degelijk voor dat je meer gewicht verliest. Je moet dus wel je levensstijl aanpassen. Ik heb bijvoorbeeld zoveel mogelijk de auto laten staan en de fiets gepakt. Daarnaast heb ik de honden ook vaker en vooral langer uitgelaten. Wanneer ik tot twee uur 's nachts moet werken, eet ik pas om half acht. Relatief kleine aanpassingen, maar wel met groot resultaat."

René Froger is 11,5 kilo afgevallen
René Froger is 11,5 kilo afgevallen (Foto: BuzzE)