Dumoulin op longlist Giant-Alpecin voor Tour de France

Giant-Alpecin heeft haar voorselectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De wielerploeg heeft veertien man geselecteerd, waar er uiteindelijk negen van naar Frankrijk mogen. Op de lijst staan onder andere Tom Dumoulin en John Degenkolb. 

"We gaan naar de Tour de France met als doel om een rit te winnen”, vertelt trainer Adriaan Helmantel op de website van de ploeg. "Onze longlist voor de Tour biedt kansen om die doelstelling te behalen. Om ons voor te bereiden hebben acht etappes op de video verkend. Dit zullen we analyseren en gebruiken om met de jongens onze tactiek te bepalen. Ter voorbereiding trekken een aantal van deze renners op trainingskamp naar de Sierra Nevada, waar ze aan hun conditie gaan werken. De laatste belangrijke koersen voor de Tour zijn vervolgens het Critérium de Dauphiné, de Ronde van Zwitserland en de Ster ZLM Toer."

Het hoofddoel van Dumoulin dit jaar is de tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Limburger liet al eerder weten dat het klassement in de Tour daarom dit seizoen geen prioriteit zal zijn.

Naast Dumoulin staan ook landgenoten Laurens Ten Dam staan er met Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer nog eens vier renners op de longlist. Ook Degenkolb, die aan het begin van het jaar hard ten val kwam bij een aanrijding met een auto tijdens een trainingsrit, staat op de lijst. Warren Barguil is de beoogde kopman van de Duitse formatie.

Volledige voorselectie Giant-Alpecin: Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Albert Timmer (allen Ned), Nikias Arndt, John Degenkolb, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke (allen Dui), Warren Barguil (Fra) Tobias Ludvigsson (Zwe), Georg Preidler (Oos) en Zico Waeytens (Bel).