PEC Zwolle versterkt zich met Achahbar

Anass Achahbar speelt de komende jaren voor PEC Zwolle. De 22-jarige aanvaller wordt overgenomen van Feyenoord en tekent voor vier seizoenen bij de Overijsselse club. Dit maakte de ploeg van trainer Ron Jans zojuist bekend. Over de transfersom werden nog geen mededelingen gedaan. 

Achahbar maakte in 2011 zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord en werd daarnaast in datzelfde jaar met het Nederlands elftal onder 17 Europees kampioen. Toch maakte de spits bij de Rotterdammers niet veel speelminuten en daarom werd hij in het seizoen 2013/14 uitgeleend aan Arminia Bielefeld. Afgelopen seizoen baarde Achahbar opzien door twee doelpunten te scoren in het thuisduel tegen PSV (2-1 winst).

Achahbar is erg blij met de overstap: "Na positieve gesprekken met technisch directeur Gerard Nijkamp en trainer Ron Jans was de keuze om voor PEC Zwolle te kiezen snel gemaakt", zegt hij op de site van PEC. Hij vervolgt: "Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het de komende periode belangrijk zoveel mogelijk minuten te maken. De voetbalfilosofie van deze club spreekt mij daarbij al jaren aan, dus ik ben blij hier vanaf komend seizoen onderdeel van uit te maken." 

In totaal kwam Achahbar tot 26 wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord en scoorde daarin vijf keer.