Van Rey-adepten mogen protestmars houden

In zijn thuisstad Roermond kan de van corruptie en verkiezingsfraude verdachte politicus Jos van Rey nog steeds niet stuk. Een groep Van Rey-sympathisanten houdt daar aanstaande zondag een protestmars. Burgemeester Rianne Donders heeft toestemming gegeven voor de demonstratie, meldt 1Limburg.

Volgens initiatiefnemer John Reijners willen vijftig tot tweehonderd Van Rey-fans meelopen in de protestmars. In de oorspronkelijke planning zou dit een fakkeltocht om Jos van Rey een hart onder de riem te steken zijn. Omdat de tocht al om 18.00 uur plaatsvindt, zijn de fakkels geschrapt. Ook beweert Reijners dat het niet specifiek om de verdachte ex-wethouder gaat. "Waar het mij om gaat is dat mensen tegenwoordig in de media en op sociale media voor dingen veroordeeld worden voordat er ook maar iets bewezen is. Het gaat me om het principe, niet om Van Rey."

Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank van Rotterdam twee jaar cel geëist tegen de ex-VVD'er. Van Rey zou smeergeld hebben aangenomen van projectontwikkelaar Piet van Pol, met wie hij 'toevallig' ook erg goed bevriend is. Ook zou hij stemmen geronseld hebben bij verkiezingen en zou hij 175.000 euro hebben witgewassen.

Jos Van Rey (Foto: ANP)
Jos Van Rey (Foto: ANP)