The CW plant grote DCTV-crossover tussen vier series

Nu Supergirl officieel de verhuizing gaat maken van tv-zender CBS naar zusterzender The CW en de productie van de serie verhuist naar Vancouver, zijn alle wegen vrij voor een crossover-evenement tussen de vier DCTV-series die nu op The CW te zien zijn. Volgens CW-topman Mark Pedowitz zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Het lijkt een droom van iedere fanboy en fangirl: personages uit al je favoriete series bijeen in hetzelfde verhaal. Het gebeurt al in de bioscoop, waar het concept 'cinematic universe' door Marvel is grootgemaakt en inmiddels door anderen wordt geïmiteerd, en helemaal ongebruikelijk is het niet op tv, waar spinoffs wel vaker leiden tot het heen-en-weer uitwisselen van personages.

De verhuizing van Supergirl, de vierde DCTV-serie onder productie van Greg Berlanti, naar The CW en Vancouver brengt de serie echter op hetzelfde terrein als Arrow en diens spinoffs The Flash en Legends of Tomorrow. Allevier de series vertellen verhalen met personages uit het mainstream DC Comics universum, wat ze daardoor uitermate geschikt maakt om die personages bij elkaar te brengen. De tv-zender heeft tot nu toe alleen Arrow en The Flash met elkaar laten samenspelen, maar de meest recente crossover, uit december 2015, diende als inleiding naar de derde serie, Legends of Tomorrow. Daarnaast heeft Grant Gustin, die de Flash speelt, al een keer een verschijning gemaakt in Supergirl.

Pedowitz heeft de mogelijkheid tussen een vier-serie crossover aangegeven in een conference call met journalisten, voorafgaand aan de upfront-herfstpresentatie van The CW, waarin het programmaschema voor het nieuwe seizoen bekend werd gemaakt. Supergirl krijgt daarin dezelfe plek als het bij CBS had, namelijk de maandagavond. Volgens Pedowitz is de serie nu "waar het vanaf het begin al had moeten zijn". Naar verluidt is de serie initieel ook aan The CW aangeboden, maar had de zender toen geen interesse, waardoor het bij CBS terecht kwam. De verwachting bij de zender is nu echter dat Supergirl in hun top drie van best bekeken series terecht gaat komen.

De komende maanden zal het productieteam de verhuizing van Los Angeles naar Vancouver gaan realiseren. Dit betekent niet alleen fysieke wijzigingen, zoals het (opnieuw) moeten bouwen van sets, maar ook onderhandelingen met personeel. Zo is er de kans dat Calista Flockhart, die de rol van Cat Grant speelt, geen interesse heeft om, al dan niet periodiek, naar Vancouver te verhuizen en dus de serie zal verlaten. Volgens Pedowitz zijn er daarover discussies met Flockhart, die graag bij de serie betrokken wil blijven.

Supergirl en The Flash
Supergirl en The Flash