Triatlete Klamer definitief geplaatst voor Olympische Spelen

Triatlete Rachel Klamer mag zich definitief op gaan maken voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. De 25-jarige in Zimbabwe geboren Nederlandse staat vijfde op de definitieve olympische wereldranglijst, aan de hand waarvan de meeste startbewijzen verdeeld worden. 

Klamer liet vorige maand haar beste prestatie van het jaar zien door tijdens de World Series in Gold Coast de vijfde plaats te pakken temidden van de gehele wereldtop. Vorig jaar werd ze in de finale van de World Series ook al vijfde, net als tijdens de wedstrijd in Hamburg. Het gat naar de top-4 van de wereld is in elk geval op papier nog wel erg groot. De Amerikaanse Gwen Jorgensen staat ruim aan kop op de ranglijst, gevolgd door de Nieuw-Zeelandse Andrea Hewitt en het Amerikaanse duo Sarah True en Katie Zaferes. 

Maaike Caelers staat op de wereldranglijst op de 58e plek, wat voor de internationale eisen genoeg is om zich te plaatsen voor de Spelen. NOC*NSF eist echter een plek in de mondiale top-25, waardoor Caelers haar startplek in moet leveren. Voor de lang door blessures geteisterde triatlete is dat doodzonde, want dit jaar leek ze juist uitstekend in vorm. Tijdens de World Series in Abu Dhabi en Yokohama werd ze 22e en elfde, resultaten die ze al lang niet meer had laten zien, maar onvoldoende om genoeg te stijgen op de ranglijst.