Nieuw servies voor de koning. Geen koopje.

Landgenoten, onze koning (vzmh) heeft mede dankzij de arbeid en liefde van ons, het volk, een geheel nieuw servies kunnen aanschaffen. De (vermaledijde republikeinen?) van RTL-Nieuws hebben het financiële jaarverslag van onze geliefde monarch eventjes goed doorgespit en ontdekten dat Wimlex, Max en de koninklijke koters voortaan de spinazie eten van een bestek van 1,4 miljoen euro.

Dat lijkt veel en dat is het misschien ook wel. De letterlijke zin in het jaarverslag, dat handelt over het onderwerp, luidt: '"Daarnaast is 1,4 miljoen euro uitgegeven voor de aanschaf en vervanging van inventarisgoederen die verband houden met staatsbezoeken en officiële ontvangsten'. Navraag van RTL leerde dat elke eurocent was geïnvesteerd in serviesgoed. Wanneer het Deense Koningshuis op de koffie komt, hoeven de door god aangewezen regeerders van het land niet beschaamd naar het plafond te kijken.

Het koninklijk paar is blijkbaar niet met de Opel Corsa naar de Ikea gereden, waar je voor wat minder geld evengoed wat prima bordjes en kopjes kan kopen. Het is ook niet helemaal duidelijk hoe het nieuwe servies het doet in de vaatwasser.

De aankoop komt niet helemaal uit de lucht vallen; het oude servies was kapot (dat krijg je met een lekkere latina als vrouw) en ging al veertig jaar mee. De schaarste werd zo enorm dat er over twee jaar waarschijnlijk geen compleet servies meer op tafel zou kunnen worden gezet. De volgende spruit van het paar zal dus waarschijnlijk met een gloednieuwe gouden lepel in de mond geboren worden.

Bierglazen zijn nog wel voorradig bij de Oranjes. Iets wat altijd goed van pas komt wanneer een Russische dictator langskomt om te bieren.