Warner Bros. schuift met topmensen bij DC Films

De geoliede machine die Marvel Studios inmiddels is, is DC Films nog lang niet. Er zijn ook slechts twee films in het DC Extended Universe uitgebracht en mede dankzij de wisselende reacties op de tweede ervan, Batman v Superman: Dawn of Justice, is filmstudio Warner Bros. nog wat onrustig over hoe nu precies verder te gaan.

Vandaag werd bekend dat de studio twee nieuwe topmensen heeft aangewezen om DC Films aan te sturen. Geoff Johns, die als schrijver van DC Comics bekend staat maar ook al jaren als Chief Creative Officer van het breder georienteerde DC Entertainment dient, zal naast Jon Berg de boel in goede banen gaan leiden. Berg was al als producer betrokken bij de komende drie DCEU-films, Suicide Squad, Wonder Woman en Justice League, en heeft samen met Ben Affleck gewerkt aan Argo en het nog te verschijnen Live By Night.

Volgens The Hollywood Reporter is de aanstelling een teken dat de studio probeert de vaak nog wat verdeelde elementen van de DC films wat meer bij elkaar te brengen met de hulp van een ervaren filmproducer en een comics-veteraan, op een manier die hopelijk de Marvel Studios-formule weet te evenaren.

Geoff Johns is niet nieuw in de DC-filmwereld. Hij is al jaren actief bij de diverse DCTV-series en is vanuit DC Entertainment betrokken bij de meeste DC-films van het laatste decennium. Ook qua comics zit hij niet stil: de uitgever staat op het punt hun verhaallijnen te vernieuwen, beginnend met de comic DC Universe Rebirth, geschreven door Johns, die vanaf volgende week in de winkels ligt.

DC Comics Rebirth logo
Het nieuwe 'Rebirth logo' van DC Comics