NBC brengt Taken naar televisie

Alsof drie, in kwaliteit wisselende, films van Franse bodem nog niet genoeg waren om het verhaal van Bryan 'I have a very particular set of skills' Mills te vertellen, komt de Amerikaanse tv-zender NBC het komende seizoen met een tv-serie gebaseerd op de Taken-films. Dit meldt NBC in een persbericht, dat bevestigt dat de plannen van afgelopen herfst concreet zijn geworden.

De serie zal vertellen over een 'jongere, meer gretige voormalige Groene Baret' Bryan Mills die moet omgaan met een persoonlijke gebeurtenis die zijn wereld op zijn kop zet. Dit zal een pre-Liam Neeson versie van Mills zijn, die zijn bijzondere set vaardigheden zal ontwikkelen wanneer de gebeurtenissen hem betrekken bij de CIA.

Deze Bryan Mills, gespeeld door Clive Standen (Vikings), is een jaar of dertig jonger dan de versie uit de films, maar volgens NBC interessant genoeg om een tv-serie aan te wijden. Andere castleden zijn Jennifer Beals, Brooklyn Sudano, Monique Gabriela Curnen, Gaius Charles, Michael Irby, James Landry Hébert en Jose Pablo Cantillo. Taken-bedenker Luc Besson is betrokken als producer en de pilot wordt geregisseerd door Alex Graves (The West Wing, Game of Thrones).

Het is niet duidelijk wanneer de serie op tv te zien zal zijn: NBC spreekt van midseason, wat betekent dat het in ieder geval pas in 2017 zal zijn.

Taken 3: Liam Neeson
Liam Neeson in de laatste Taken-film