Harley Quinn centraal in nieuwe DC-film

Suicide Squad moet nog in de bioscopen verschijnen, maar in de tot nu toe verschenen trailers steekt één personage continu boven de anderen uit: Harley Quinn. Misschien daarom ook niet zo gek dat Warner Bros. van plan is haar meer aandacht te geven, in een nieuwe om haar gecentreerde film.

Volgens de Hollywood Reporter heeft Margot Robbie, die Quinn speelt in Suicide Squad, al getekend voor de film, en zal het liefje van de Joker, hoewel ze centraal staat, niet de enige bekende DC-naam in de cast zijn. De film is nog in vroege stadia van ontwikkeling en dus is het lastig om uit de geruchten op te maken wat er precies concreet is, maar Batgirl en de Birds of Prey, bestaande uit Black Canary en Huntress, worden genoemd. Opvallend is in ieder geval dat na de overwegend mannelijke casts van Batman v Superman, Sucide Squad en zelfs Justice League, de filmstudio hier wat meer de focus op vrouwelijke rollen wil leggen.

Deze stap sluit aan bij wat DC Comics los van de films aan het doen is. Recentelijk begon de uitgever met DC SuperHero Girls, een reeks comics en aanverwante producten die zijn gericht op jonge meiden. Personages in de productlijn zijn onder andere Wonder Woman, Batgirl, Supergirl, Poison Ivy, Katana en Bumblebee, naast inderdaad Harley Quinn.

Quinn zelf geniet de laatste maanden, in de aanloop naar Suicide Squad en mede dankzij een groeiende reeks comics over het personage, een toenemende populariteit. Oorspronkelijk was Harley Quinn een romantische sidekick voor de Joker, maar ze groeide uit tot iemand die meer was dan iemands co-ster. Dit moet ook Margot Robbie zijn opgevallen, die als producer van de nieuwe film ook één van de initiatiefnemers is en zelf met een schrijver samenwerkt om een scenario te krijgen.

Warner Bros. maakte onlangs bekend twee nieuwe data op de kalender te hebben gereserveerd voor DC Comics-films. Hiervan werd al snel gedacht dat een Batman-film, geregisseerd door Ben Affleck, er eentje van zou zijn, en de andere zou deze Harley Quinn-teamup kunnen zijn. De mogelijke verschijningsdata zijn in dat geval 5 oktober 2018 en 1 november 2019, of de 'event film'-datum van 6 oktober 2017.

Margot Robbie als Harley Quinn
Margot Robbie als Harley Quinn