Kromowidjojo en Brzoskowski makkelijk naar halve finales

Op dag twee van de Europese kampioenschappen zwemmen op de lange baan in Londen hebben Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk zich makkelijk geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Kromowidjojo mag vanavond in de tweede heat in baan vier van start gaan, want haar tijd van 53.37 was goed genoeg voor de eerste plaats. Heemskerk zwom naar plek drie.

Maud van der Meer (54.70) en Marrit Steenbergen (55.37) mogen om die reden niet door naar de halve finales. Omdat zij derde en vierde van hun land zijn mogen zij ondanks de respectievelijk achtste en zestiende plaats niet door naar de volgende ronde.

Op de 200 meter vrije slag bij de heren was het ook spannend om een halve finaleplaats. Maarten Brzoskowski slaagde er als eerste Nederlander in om de halve finale te bereiken. Met een tijd van 1:47.35 wist hij zich als vierde te plaatsen. Sebastiaan Verschuren volgt als achtste in de rangschikking met een tijd van 1:47.69. Negende werd Dion Dreesens in 1:8.05, maar gaat hiermee, net zoals bij de dames, niet door naar de halve finales en heeft dus geen kans meer om zich te kwalifceren voor de Spelen op deze afstand. Kyle Stolk was de vierde Nederlander en eindigde op de achttiende plaats in 1:48.83.