Uitslagen Eredivisie nacompetitie 16/05/2016

Om 14.30 uur begonnen er twee wedstrijden in de nacompetitie van de Eredivisie. NAC Breda nam het thuis op tegen FC Eindhoven en VVV Venlo speelde tegen Go Ahead Eagles. De eerste wedstrijd tussen NAC en Eindhoven eindigde in een 1-0 verwinning voor Eindhoven. Go Ahead won ook met 1-0 van VVV.

Binnen een minuut stond NAC Breda op voorsprong in het Rat Verlegh Stadion. De thuisclub zette de bezoekers uit Eindhoven vast, en na een goed lopende aanval trof Uros Matic doel voor NAC: 1-0. Op het veld waren veel opstootjes te noteren. Kaarten voor Mats Seuntjens en Gervane Kastaneer waren nodig om een grens te trekken voor de arbiter van dienst in de beginfase. Eindhoven-goalie Ruud Swinkels hield na een half uur voetballen zijn ploeg in de wedstrijd door een schot van Sjoerd Ars te keren.

NAC Breda-speler Ars stuit op FC Eindhoven-keeper SwinkelsNAC Breda-speler Sjoerd Ars stuit op FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels (PRO SHOTS/Gino van Outheusden)

Vijf minuten voor rust had de sluitpost geen antwoord op een tweede poging van Ars: 2-0. Die tussenstand betekende dat er sowieso niet verlengd zou worden in Breda, gezien de 1-0 overwinning van Eindhoven in het eerste duel.

In het tweede bedrijf golfde het spel heen en weer, waarbij de bezoekers aanspraak maakten op een aansluitingstreffer. De slotfase werd gekenmerkt door twee rode prenten voor NAC. Enes Ünal mocht inrukken na een grove charge, terwijl Ronnie Stam die even daarvoor al was gewisseld, rood kreeg op de reservebank.

De laatste minuten was het alle hens aan dek bij NAC. Iedere bal van Eindhoven werd in het strafschopgebied gepompt van de gastheren, maar vloog deze even snel weer terug naar de andere kant van het veld.

NAC Breda

2 - 0

FC Eindhoven

1' Matic
 40' Ars

Gele kaart: Seuntjens, Verbeek, Matic (NAC Breda), Kasteneer, Caenepeel, Gunst, v.d. Buijs (FC Eindhoven)

Kastaneer (Mitrovic/73)

In de wedstrijd tussen VVV en Go Ahead viel de eerste goal na twaalf minuten. Net als in de vorige wedstrijd was De Kogel belangrijk voor zijn ploeg door de 0-1 binnen te knallen, nadat de thuisploeg de bal niet goed wist te verwerken.

Nadat de ploeg uit Deventer in het vervolg van de eerste helft al twee keer goed wegkwam, kreeg het in de veertigste minuut een strafschop tegen. Ralf Seuntjes mocht aanleggen na een handsbal en faalde niet: 1-1. Drie minuten later kwamen de Limburgers op voorsprong. Gianluca Nijholt kopte een voorzet van Johnatan Opoku keihard raak: 2-1.

De Kogel schiet de 0-1 binnen (PRO SHOTS/Erik Pasman)

In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten viel er diep in blessuretijd nog een doelpunt. Randy Wolters scoorde de 2-2 en daardoor plaatste Go Ahead zich voor de finale van de play-offs om tegen De Graafschap promotie naar de Eredivisie af te dwingen.