Wade zegeviert op European Darts Matchplay

Michael van Gerwen staat in de halve finale van de European Darts Matchplay, het vierde toernooi van de Euro Tour van de PDC. Hij won in een kwartfinale van Jelle Klaasen met 6-x. Benito van de Pas haalde het niet. Hij strandde na een beslissende leg tegen James Wade. 

Van de Pas mocht beginnen en trok met Wade gelijk op. Het werd 5-5 en een beslissende leg was nog. Big Ben kreeg twee matchdarts, maar faalde om de partij uit te gooien. Wade knalde 122 uit en hij plaatste zich voor de halve finales. 

Van Gerwen knalde uit de startblokken en kwam 3-0 voor. Klaasen kwam weer op gelijke hoogte en maakte er 3-3 van. Het werd 4-4 en 5-5, derhalve was er een beslissende leg nodig. Deze beslissende leg ging met een 116-finish naar de nummer één van de wereld en schaarde zich bij de laatste vier. Hij treft in de halve finale James Wade. De andere halve finale gaat tussen Dave Chisnall en Peter Wright. 

Uitslagen European Darts Matchplay - kwartfinales
Mensur Suljovic 4-6 Dave Chisnall
Max Hopp 4-6 Peter Wright
James Wade 6-5 Benito van de Pas
Jelle Klaasen 5-6 Michael van Gerwen

Halve finales - vanaf 21.15u vanavond 
Dave Chisnall v Peter Wright
James Wade v Michael van Gerwen

Update 22.05 uur

De finale gaat tussen Dave Chisnall en James Wade. Chisnall won 6-3 van Peter Wright en Wade won met 6-2 van Van Gerwen. Op 2-1 miste Van Gerwen zes pijlen op een dubbel, waarna Wade een break kon maken. Van Gerwen brak nog terug, maar dat was de enige leg die hij nog kon pakken. Wade won met 6-2. 

Het is de eerste European Tour die niet gewonnen zal worden door Van Gerwen. De nummer één van de wereld was eerder de beste in Venray, München en Gibraltar. 

Update 23.05 uur

James Wade heeft voor de tweede keer een toernooi van de Euro Tour op zijn naam geschreven. Hij won in de finale van de European Darts Matchplay met 6-5 van Dave Chisnall. 

Wade kwam 5-2 voor, maar zag Chisnall langszij komen met finishes van 40,127 en 78. De beslissende leg ging alsnog naar The Machine, waardoor hij 25.000 Britse pond mag bijschrijven. Chisnall krijgt 10.000 pond. 

ffJames Wade wint zijn tweede Euro Tour-toernooi. (PRO SHOTS/Action Images)
James Wade wint zijn tweede Euro Tour-toernooi. (PRO SHOTS/Action Images)