Manchester City 99% zeker van vCL na gelijkspel tegen Swansea

Manchester City is er niet in geslaagd om zijn laatste wedstrijd met manager Manuel Pellegrini winnend af te sluiten. Het uitduel bij Swansea City eindigde in een gelijkspel. De voorronde van de Champions League is wel zo goed als binnen.

De bezoekers uit Manchester begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. In het Liberty Stadium zorgde de jonge Kelechi Iheanacho (19) na vijf minuten namelijk voor de openingstreffer. De Nigeriaan kon afronden nadat Sergio Agüero met zijn schot op de keeper was gestuit.

Swansea dacht even later langszij te komen toen Jefferson Montero de bal in het doel kreeg. Zijn feestje ging echter niet door, omdat er een overtreding werd gezien op Bacary Sagna.Manchester City leek daardoor met een voorsprong de rust te halen. De vrije trap van André Ayew werd aangeraakt door Fernando, waardoor doelman Joe Hart geklopt was: 1-1. Na de pauze kreeg Swansea wat meer controle over de wedstrijd. The Citizens werden wel een aantal keren gevaarlijk, maar met name Agüero had niet zijn dag. Ook de inbreng van Samir Nasri, die doelpuntenmaker Iheanacho afloste, kon de ploeg uit Manchester niet aan een zege helpen.

Door de remise heeft nummer vier City nu drie punten voorsprong op Manchester United, dat niet in actie kwam vanwege een verdacht pakketje. Op basis van het veel betere doelsaldo kan het team van Pellegrini de vierde plek niet meer nog ontgaan. United zal het afgelaste duel met 19 doelpunten moeten winnen om alsnog de Champions League te halen.