Volleybalsters hard onderuit op OKT

De Nederlandse volleybalsters hebben in hun poging om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen een pijnlijke nederlaag geleden. De dames van bondscoach Giovanni Guidetti verloren hun tweede wedstrijd met 0-3 van Zuid-Korea: 27-29, 23-25 en 21-25.

De eerste set verliep spannend en werd pas na het spelen van extra punten beslist in het voordeel van Zuid-Korea. In het tweede bedrijf was de Oranje dames een snelle achterstand te machtig, terwijl in de laatste set het lang spannend was, maar de Aziatische opponent in de slotfase de beslissende voorsprong nam.

Pijnlijk aan de nederlaag was dat het verdedigende spel van Nederland niet op orde was en dat er maar liefst elf aces toegestaan werden. Ook het wegvallen van Robin de Kruijff was een aderlating.

Nederland startte het toernooi met een 3-1 zege op Kazachstan. Er volgen nog duels tegen Italië, Japan, Thailand, Peru en de Dominicaanse Republiek. Er staan voor de beste teams vier tickets op het spel, waarbij zich sowieso een Aziatisch land voor Rio de Janeiro plaatst.