KNVB onderzoekt matchfixing in juniorenwedstrijd

Voetbalbond KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke matchfixing bij een juniorenwedstrijd. Het duel tussen ST Avios-DBV B1D uit Alphen aan de Maas en Eendracht '30 B1 uit Mook eindigde gisteren in 0-23, een uitslag die vooraf al besproken zou zijn.

Op deze manier werd Eendracht '30 B1 kampioen, voor grote concurrent SJO Diosa-Niftrik B1. Deze club zou in de ogen van de tegenstanders nogal partijdige clubscheidsrechters hebben, wat bij de concurrentie niet goed gevallen is. Het bestuur van Diosa-Niftrik heeft bij de KNVB aan de bel getrokken over de vermoedelijke matchfixing.

Volgens Eendracht-voorzitter Charles Eltink is er niets verdachts met zijn team aan de hand, zo meldde hij aan De Gelderlander. "Het team van Avios uit Alphen heeft zijn sportieve verplichting niet gedaan. Onze jongens werd alle kans geboden om aan de lopende band te scoren. We distantiëren ons van deze uitslag. We gaan volgende week met het bestuur van Diosa-Niftrik praten om de goede verstandhouding te herstellen."

Mogelijk gaat Eendracht daarom het kampioenschap teruggeven, waardoor Diosa-Niftrik de titel pakt die hen toe zou komen. Avios-DBV wil maatregelen tegen de B1D nemen die er met de pet naar gegooid heeft.