Nintendo haalt Citizens of Earth offline vanwege exploit

Soms komt het wel eens voor dat een game exploits mogelijk maakt op een console, waardoor zaken als homebrew geïnstalleerd kunnen worden. Voor Nintendo 3DS gebeurde dit eerder al via Cubic Ninja en VVVVVV. Nu komt Citizens of Earth er dus bij. Een pijnlijke gebeurtenis voor Nintendo, aangezien veel mensen de game recentelijk hebben aangeschaft.

Pas geleden was er namelijk een samenwerking tussen Nintendo en Humble Bundle waar Citizens of Earth deel van uitmaakte. Wie meer dan het gemiddelde bedrag betaalde voor de bundel kreeg Citizens of Earth. De Bundel zelf is ruim 160.000 keer verkocht, waarvan ongetwijfeld een groot deel meer dan het gemiddelde heeft betaald. Voor hen staat de deur dus op een kier.

Ondertussen heeft Nintendo Citizens of Earth uit de digitale eShop verwijderd. Capcom en Nintendo zijn druk bezig om de exploit te verwijderen zodat de game weer online kan. Overigens kunnen de mensen die de bundel hebben gekocht alsnog de game downloaden, het is simpelweg niet meer mogelijk de game nieuw aan te schaffen.

Citizens of Earth 3DS