Van der Mark kan niet overtuigen in Maleisië

Tom Sykes heeft de eerste World Superbike-race van het weekeinde in Maleisië gewonnen. Op het circuit van Sepang was de Brit ongenaakbaar: hij vertrok van poleposition, moest de leiding heel even uit handen geven, maar was vervolgens dominant en kwam ruim voor teamgenoot Jonathan Rea over de streep. 

Van der Mark kende een uitstekende start en schoof van de tiende naar de zesde plek, terwijl Alex Lowes vanaf positie twee de leiding pakte. Hij werd gevolgd door de twee Kawasaki's van Rea en Sykes. Al na een paar ronden moest Van der Mark zich gewonnen geven tegen teamgenoot Nicky Hayden. De Nederlander had moeite om het tempo van de eerste zes te volgen, maar kon na zeven ronden wel de terugvallende Lowes inhalen. Die zesde plek duurde niet lang, want de Duitser Markus Reiterberger haalde Van der Mark verrassend in.

Het tweede deel werd gekenmerkt door een aantal zaken. De Honda's van Hayden en Van der Mark vielen snel terug, terwijl juist Reiterberger bijzonder snel op kwam stomen. De Duitser haalde na Van der Mark ook Hayden en Davide Giugliano in en pakte zelfs plek vier. Toch sloeg het noodlot toe voor Reiterberger: uitgerekend in zijn beste race ooit begaf zijn BMW het en viel hij tot zijn grote frustratie uit. 

Waar de Yamaha's in voorgaande races juist problemen kenden in de slotfase van de race, was dat nu wel anders. Met name Lowes kwam weer in rap tempo naar voren, wat hem uiteindelijk zelfs de vijfde plek opleverde. Jordi Torres maakte eveneens indruk, want de teamgenoot van Reiterberger haalde een hele rij coureurs in en eindigde op plek vier. Sykes won voor teamgenoot Rea en Chaz Davies, gevolgd door Torres, Lowes, Giugliano en Van der Mark, die Hayden toch nog in kon halen.