Uitslagen Eredivisie nacompetitie 13/05/2016

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Alle vier ploegen hebben dit seizoen in de Jupiler League gespeeld. FC Eindhoven (vierde) nam het op tegen NAC Breda (derde) en Go Ahead Eagles (vijfde) speelde tegen VVV Venlo (tweede).

In Eindhoven werd in de eerste helft niet gescoord. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Gervane Kasteneer. Deze 1-0 bleek ook de eindstand te zijn. Ook in Deventer viel het doelpunt in de tweede helft. Vier minuten voor tijd kreeg VVV-speler Moreno Rutten een rode kaart na een handsbal in het strafschopgebied. De toegekende strafschop aan Go Ahead werd benut door Leon de Kogel: 1-0.

Gervae Kastaneer viert zijn doelpunt tegen NAC (Pro Shots/Marcel Bonte)

FC Eindhoven

1 - 0

NAC Breda

71' Kasteneer

Gele kaart: Vandeputte, v.d. Hurk, Caenepeel, De Wilde (FC Eindhoven), Duarte (NAC Breda)

Ünal (Brands/85)

Leon de Kogel bepaalt vanaf de stip de eindstand in Deventer (Pro Shots/Erik Pasman)