Geen genade voor valsspelers in Overwatch

In games met multiplayer zijn er bijna altijd mensen die valsspelen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een aimbot die helpt met het richten. Daarom is Blizzard voor de release van Overwatch op zijn strepen gaan staan en heeft de ontwikkelaar duidelijk gemaakt wat spelers kunnen verwachten als ze betrapt worden op valsspelen.

Wanneer je gebruik maakt van bots, hacks, software van derden of andere manieren om een oneerlijk voordeel te verkrijgen in Overwatch, dan kan je direct een permaban verwachten. Geen proefperiodes, geen maximaal aantal keren dat je over de schreef mag gaan, wanneer je betrapt wordt op cheaten in Overwatch is het over en uit, aldus community manager Lylirra. Wanneer je iemand verdenkt van valsspelen, dan kan je mailen naar hacks@blizzard.com of gebruik maken van de in-game reportknop.

Blizzard zegt te kijken naar video-bewijs in de vorm van highlights, play of the game en killcams, maar deze zijn niet heillig. Deze hebben het nadeel dat ze niet zo vloeiend zijn als de daadwerkelijke gameplay, waardoor het gedrag van een speler een stuk realistischer kan lijken. Ook waarschuwt de ontwikkelaar dat deze beelden gevoelig kunnen voor zijn bugs, met als voorbeeld een bug met de tank Zayra tijdens de gesloten beta van de game. Als laatste benadrukt Blizzard dat sommige spelers gewoon jaren aan ervaring hebben in shooters en soms simpelweg beter zijn dan anderen. 

 Overwatch komt op 24 mei uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Tracer
Geen genade voor valsspelers in Overwatch