Star Wars Battlefront-sequel in 2017, meer titels in aantocht

Electronic Arts heeft tijdens een gesprek met beleggers verklapt dat het voor 2017 plannen heeft voor een vervolg op de Star Wars Battlefront-game van vorig jaar. Volgens Blake Jörgensen, CFO binnen EA, zal er de komende drie of vier jaar ieder jaar een Star Wars-game uitkomen.

In de presentatie van het fiscale jaar 2017 waarin ook Mirror's Edge Catalyst, Battlefield 1 en Titanfall 2 op de planning staan, werd een nieuwe Star Wars Battlefront niet genoemd. Dit kan betekenen dat de game na het fiscale jaar uitkomt, die in maart van 2017 eindigt. De kans is dus groot dat een release plaatsvindt tussen april en december van volgend jaar.

Jörgensen heeft verder aangegeven dat de nieuwe Star Wars-games materiaal gebruiken uit de Anthology-films, waaronder Rogue One: A Star Wars Story en een andere, nog titelloze film met Han Solo in de hoofdrol. Tenslotte is bekend geworden dat zowel ontwikkelaar Respawn (Titanfall) als Visceral Games (Dead Space, Battlefield Hardline) werken aan toekomstige Star Wars-games. Ook Amy Hennig, voormalig ontwikkelaar van Naughty Dog die daar de regie van de Uncharted-serie in handen had tot haar vertrek in 2014, werkt als creative director aan één van deze games.