Stellaris breekt records bij Paradox

Stellaris is gisteren gelanceerd en veel mensen zijn erg positief over het spel, waaronder ondergetekende. Maar niet alleen kreeg de game lovende kritieken van de pers, ook de verkoopcijfers laten zien dat Stellaris een groot succes is.

Gisterenavond speelden 68.000 mensen tegelijkertijd Stellaris, waarmee de grand strategy game de vorige recordhouder Cities: Skylines van de troon stoot. Stellaris werd in de eerste 24 uur ook 200.000 keer verkocht, waarmee het de snelst verkopende titel van Paradox ooit is. 

"We zijn ontzettend trots op het team dat zo'n geweldige release op de planken heeft gezet", zegt Fredrik Wester, de baas bij Paradox Interactive. "Deze release is het resultaat van het harde werk en toewijding van het hele bedrijf, en in het bijzonder Paradox Development Studio. De overweldigende positieve ontvangst van spelers zoals bijvoorbeeld te zien is in de Steam reviews, is al het bewijs dat we nodig hebben dat al ons harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Onze fans hebben hun vertrouwen in ons laten blijken en Stellaris zal een lange tijd deel uit gaan maken van Paradox."

Stellaris is exclusief voor de pc. Benieuwd wat Fok! games van Stellaris vond? Lees dan de review!

Stellaris breekt records bij Paradox