Obsidian kiest voor het Kwaad

In de meeste RPG’s gebeurt er iets vreselijks en jij als de held bent de enige hoop om het Kwaad tegen te houden. In Tyranny, een van de aankomende games van Obsidian, heeft het Kwaad reeds gewonnen en jij bent zijn rechterhand. Je chef heet Kyros the Overlord en hij stuurt jou erop uit om orde op zaken te stellen.

Het is een heel ongewone manier van spelen, die uiteraard doet denken aan Overlord. Om een beetje achtergrond te geven over de wereld worden er steeds korte verhalen vrijgegeven om een beetje sfeer te scheppen.

Het eerste verhaal, genaamd “Under new management” is net uit en hier te lezen. Het gaat over de Trap Gang, die net een dorp heeft uitgemoord en in de as heeft gelegd. Maar het is niet allemaal koek en ei in het kamp..

Obsidian Entertainment is de ontwikkelaar achter Pillars of Eternity. Samen met inXile Entertainment, de mensen achter Torment: Tides of Numenera, en Paradox Interactive, bekend van Europa Universalis en Magicka, maken zij nu Tyranny. De release is later dit jaar.

Tyranny screenshot 1

Tyranny screenshot 2