Tarieven IT-sector stijgen na zes jaar weer

De tarieven in de IT-sector zijn voor het eerst sinds 2010 gestegen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Wel is het zo dat de tarieven nog altijd 8 procent lager zijn dan zes jaar terug. Onder IT-dienstverleners vallen onder meer software-ontwikkelaars, IT-adviseurs en netwerkbeheerders.

In 2015 waren de tarieven van IT-dienstverleners ruim 2 procent hoger dan een jaar eerder. Het CBS meldde in maart al dat de omzet vorig jaar met 8,6 procent was toegenomen.

Het statistiekbureau concludeert dat de IT-branche een periode van stagnerende omzet tijdens de economische crisis achter zich laat en de positieve lijn van sterke omzetgroei, waar tot 2008 sprake van was, weer lijkt op te pakken.

Eind 2015 waren in Nederland ruim 53.000 bedrijven actief in de IT-dienstverlening. Ten opzichte van 2010 nam het totaal aantal IT-dienstverleners met 35 procent toe. Vorig jaar gingen 130 IT-dienstverleners failliet, ongeveer net zo veel als in 2014 en ruim minder dan jaarlijks in de periode van 2009 tot en met 2013.

Tarieven IT-sector stijgen na zes jaar weer
Tarieven IT-sector stijgen na zes jaar weer (Foto: BuzzT)