United heeft halen CL in eigen hand na gelijkspel Man. City - Arsenal

De strijd om plaats drie in de Premier League gaat tussen Arsenal en Manchester City. De twee ploegen namen het zondag tegen elkaar op. Het eindigde in een gelijkspel. Het werd 2-2.

De ploeg die op de derde plaats eindigt, plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League van het volgende seizoen. Arsenal had voorafgaand aan de wedstrijd de beste papieren, want de voorsprong bedroeg drie punten. Het werd een open wedstrijd, waarin veel gebeurde. Thuisploeg Manchester City opende al snel de score. Aanvaller Sergio Agüero maakte er op aangeven van Fernandinho al na zes minuten 1-0 van.

Lang genoten The Citizens niet van de voorsprong, want amper twee minuten later stond het alweer gelijk. Arsenal-aanvaller Olivier Giroud scoorde na voorbereidend werd van Mohamed Elneny. Na rust was het weer City dat uit de startblokken schoot. Kevin De Bruyne, die voor rust nauwelijks zichtbaar was, schoot fraai de 2-1 binnen.

Met nog 22 minuten te spelen trok Arsenal de stand weer gelijk. De Chileen Alexis Sánchez werkte af, nadat Giroud hem de kans bood. City was uiteindelijk nog heel erg dicht bij de zege. Aanvaller Wilfried Bony schoot een paar minuten voor tijd op de lat, na een goede voorzet van Bacary Sagna.

Arsenal blijft derde en heeft 68 punten met nog één duel te gaan. Manchester City staat vierde met 65 punten en ook met één duel te gaan. Manchester United staat vijfde met 63 punten, maar heeft nog twee duels te spelen. De vierde plaats geeft recht op voorronde Champions League. United speelt nog tegen West Ham United en Bournemouth.