België zonder aanvoerder Kompany naar EK

België zal het op het Europees kampioenschap voetbal moeten stellen zonder hun aanvoerder Vincent Kompany. Dit heeft de Belg zaterdagavond vanuit een ziekenhuisbed op zijn Facebookpagina laten weten. 

"Ik zou kunnen vrezen voor mijn carrière, zoals anderen misschien doen. Ik zou kunnen opgeven, maar zo zit ik niet in mekaar. Ik beslis over mijn toekomst", aldus Kompany. "Ik ben een harde werker en een vechter en als jij dat ook bent, dan weet je dat succes in verschillende vormen kan komen. We hebben vertrouwen in onszelf als het even wat moeilijker gaat. Ik heb heel veel respect voor iedereen die zijn persoonlijke uitdagingen in het leven is aangegaan met een positieve attitude. Ik wil dat nu ook doen en dus blijf ik rustig en positief. Ik blijf de ingeslagen weg volgen en dat met nog meer overtuiging dan ooit. Ik heb vertrouwen in mijn vrienden en ploeggenoten dat ze het goed zullen doen op het EK in Frankrijk, ze zullen ons trots maken. Nu ben ik officieel hun grootste supporter en ik zal er ook zijn om hen aan te moedigen. Ik geef nooit op", aldus Kompany vanuit het ziekenhuis.

De verdediger van Manchester City kan niet op tijd herstellen van zijn blessure die hij eerder deze week opliep. De mandekker moest zich tijdens het Champions League-duel met Real Madrid vroegtijdig naar de kant laten halen toen hij geblesseerd raakte aan zijn kuit. Er werd direct gevreesd voor een lange afwezigheid van de Belg. Zaterdag kwam de bevestiging binnen dat hij het continentale kampioenschap sowieso zal moeten missen.  

Kompany was nog maar net terug van zijn vorige kuitblessure, dat hem een maand aan de kant had gehouden. Dat was de veertiende kuitblessure sinds zijn komst naar Engeland in 2008. Hij miste dit seizoen al 25 officiële wedstrijden dankzij zijn blessures. 

Vincent Kompany hier in duel met Wayne Rooney (PRO SHOTS/Action Images)
Vincent Kompany hier in duel met Wayne Rooney (PRO SHOTS/Action Images)