Leicester City viert kampioenschap met overwinning

Leicester City vierde zaterdagmiddag het kampioenschap met de supporters met een overwinning op Everton. In eigen huis won de ploeg zonder moeite met 3-1.

Zonder te spelen veroverde Leicester City maandagavond door het puntverlies van nummer twee Tottenham Hotspur het kampioenschap. Tegen Everton trakteerde de kersverse landskampioen de supporters op een 3-1 overwinning.

Aan alles was te merken dat het een mooie avond zou worden voor de ploeg van Claudio Ranieri. Er hing een geweldige sfeer en de thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken. Na vijf minuten spelen opende Jamie Vardy de score na een prachtige pass van Andy King.

Leicester bleef de bovenliggende partij en had weinig moeite met Everton. The Foxes waren niet van plan om het rustig aan te doen en gingen op zoek naar de 2-0. Die kwam er na iets meer dan een half uur spelen. Dit keer was het King zelf die het net wist te vinden. De middenvelder schoot van dichtbij hard binnen en liet doelman Joel Robles kansloos.

In de tweede helft werd Everton iets gevaarlijker, maar de ploeg kwam niet verder dan een paar speldenprikjes. Met nog een half uur te spelen besliste Vardy de wedstrijd. De aanvaller mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde oog in oog met Robles niet.

Niet veel later mocht Vardy opnieuw aan zijn doelpuntentotaal werken toen de bal voor de tweede keer op de stip werd gelegd, maar de Engelsman schoot de bal hard over het doel. Veel invloed op het resultaat had dit niet. Everton deed in de slotfase nog iets terug via Kevin Mirallas, maar de treffer van de bezoekers kwam te laat om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Leicester City kreeg na de wedstrijd de beker uitgereikt die bij de landstitel hoort. (PRO SHOTS/Action Images)