CoD en Battlefield hebben trailer-battle

Vorige week kwam de trailer uit voor de aanstaande Call of Duty : Infinite Warfare. De fans zijn er niet erg van onder de indruk, want de trailer wordt massaal gedownvote op YouTube. Ook enkele ontwikkelaars van concurrent Battlefield lieten hun mening weten via Twitter en werden meteen teruggefloten.

Fans van Call of Duty vinden de futuristische aanpak iets te ver doorgevoerd in Call of Duty : Infinite Warfare en jutten elkaar op om een ‘duimpje naar beneden’ te geven. Op het moment staat de trailer op 425.000 downvotes. Dat is behoorlijk wat. Eurogamer maakte het volgende overzicht.

Downvote overzicht CoD

Ontwikkelaars Roland Smedberg, Julian Manalov en Randy Evans van DICE, degenen achter Battlefield, tweeten meteen na het verschijnen van de trailer wat zij ervan vonden. Dat liegt er niet om. Vrijwel direct werden de tweets weer verwijderd.

DICE Julian tweet

 DICE Roland tweet 1

DICE Roland tweet 2

DICE Roland tweet 3

Nu hebben Smedberg en Evans hun excuses publiekelijk aangeboden via Twitter. Aangezien hun tweets zo snel waren verdwenen, mag je aannemen dat de excuses vanuit hogerhand zijn gestimuleerd.

Vanavond om 22:00 komt de trailer voor de nieuwe Battlefield uit. Na al dit gedoe moet dat wel een prachtig en grafisch hoogstaand stukje beeldporno worden. Anders zet DICE zichzelf een beetje voor schut. Hierbij alvast een kleine teaser.