Origin Access heeft ook Mass Effect

Electronic Arts breidt de Origin Access-service uit met meer games. Voor eind juni wordt de collectie uitgebreid met de Mass Effect-trilogie, platformers Trine en Trine 2, indie RPG Dungeons of Dredmor, FPS Medal of Honor: Allied Assault en Peggle, het ultieme ballen-vallen-spel.

Mass Effect 3 - poster

Het lidmaatschap van Origin Access kost €3,99 per maand. Voor dat geld krijg je op het moment toegang tot alle games in de “Vault”. Dat zijn er 21 die je kunt spelen zolang je lid bent. Aan deze beperkte collectie worden dus acht games toegevoegd. Ook krijg je als Origin Access-lid 10% korting op games en DLC via Origin. Ten slotte heb je ook het voorrecht om bepaalde games van Electronic Arts eerder te spelen dan de rest van de wereld.

Trine 2 - poster

Het is mooi dat Electronic Arts de Origin Access collectie uitbreidt. Maar vooralsnog is er niet veel voordeel mee te behalen. Via sites als Humble Bundle zijn veel van deze games al voor een habbekrats te krijgen. Dat komt ook omdat deze games niet erg recent zijn. Tel daarbij op dat Origin vaak Vault-games zoals Peggle en Dead Space gratis weggeeft. De korting van 10% heb je ook bij andere sites en dan blijft slechts het voordeel over van het eerder spelen van bepaalde games. Hopelijk worden er dit jaar nog meer voordelen toegevoegd aan het lidmaatschap.